VAROVANJE PODATKOV IN PIŠKOTKI

 

Osebni podatki naših uporabnikov so področje, kateremu posvečamo skrb in pozornost. Skrbnik spletne trgovine NOVE-LECE.SI (Optika VID, Benda Milena s.p.), je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.


Za potrebe poslovanja in najboljše uporabniške izkušnje zbiramo podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke (dioptrija, itd.), ki jih uporabniki vnesete v obrazce tekom nakupovanja.

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo!Za potrebe zagotavljanja varnosti na strani NOVE-LECE.SI, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko shranimo tudi nekatere trajne piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Te lahko uporabnik izbriše sam, v svojem brskalniku. Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje in le v primerih ko je to res potrebno (npr. sumljivo ali nepravilno izpolnjeni podatki).

 

IZJEMNO RAZKRITJE PODATKOV

 

Podatki, ki jih stran NOVE-LECE.SI zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov NOVE-LECE.SI.

 

PIŠKOTKI

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik, ta namreč lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali posamezne celo onemogoči.

 

Piškotki so pomembni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.