Postopki naročanja

Pred prvim naročilom se mora obiskovalec spletne trgovine najprej registrirati kot uporabnik spletne trgovine www.nove-lece.si.


Po registraciji lahko uporabnik začne s postopki naročanja. Ko uporabnik najde  iskani artikel,  gre na predstavitveno stran artikla in vnese podatke, ki so potrebni za naročilo (dioptrija, premer, cilindrična jakost, os... itd). Ko so podatki za naročilo vneseni v polja, se vpiše količino izdelkov in doda artikel v košarico. V košarici je možno kasneje tudi prilagoditi izdelek in količine. Ko uporabnik spletne trgovine odda naročilo izbranega blaga, dobi iz spletne trgovine avtomatsko elektronsko sporočilo o potrditvi nakupa.

Koraki do nakupa:

 • povzetek košarice: Prikazan je seznam vseh izdelkov, ki jih kupec izbere. z vnesenimi podatki in s količinami. Tu stranka vnese tudi kodo za popust.
 • prijava ali registracija: V tem delu se mora uporabnik prijaviti. če pa nakupuje prvič pa pred tem še registrirati.
 • vnos naslovov za dostavo: Izberite naslov za račun in naslov za dostavo, ki sta lahko različna.
 • način dostave: Uporabnik si izbere način dostave, ta je lahko preko Pošte Slovenije ali pa an mestu podjetja v Optiki Vid.
 • plačilo in zaključek naročila: V tem razdelku si uporabnik izbere način plačila. Preko povzetja, z bančnim nakazilom ali z drugimi metodami.

 

Po zaključku vsakega naročila dobi naročnik elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila. Kasneje lahko svoja naročila tudi pregleduje in spremlja statuse (v obdelavi, odposlano...itd)

 

Dostava in stroški dostave

Naročnik oz. uporabnik ima možnost izbire dostave po pošti ali prevzema na fizični lokaciji podjetja. Dostavo po pošti izvaja Pošta Slovenije v skladu s pogoji njihovega poslovanja.
Stroški dostave po pošti znašajo 2,50 €, v primeru nakupa blaga nad 20 € pa stroškov dostave ni. Če naročnik naročeno blago prevzame na sedežu podjetja, stroškov dostave ni. Minimalno možno naročilo je 8€ in več.

Leče in tekočine, ki so na zalogi odpošljemo še isti dan!

Načini plačil in popusti

Naročnik, oziroma uporabnik v postopku naročanja blaga izbira med naslednjimi načini plačila: po povzetju, na sedežu podjetja, preko spletne banke, z Pay Pal. Plačilo na sedežu podjetja Optika Vid Radomlje, je mogoče tudi v primeru če ne prevzamete izdelka na mestu podjetja. Plačate lahko z gotovino, z debetno kartico (kartico BA) ali s kreditnimi karticami  Eurocad/MasterCard, Karanta ali American Express in tudi preko Pay Pal-a. 5% popust ni možen pri akcijskih tekočinah in paketih tekočin z akcijsko ceno in ga sistem ne obračuna.

Pri naročilu dveh tekočin prejmete eno malo gratis, pri paketh tekočin z ugodno ceno pa ta akcija ne velja.

Pri izbiri plačila v spletni banki nakažite znesek nakupa na naš transakcijski račun, ki ga najdete v podatkih podjetja. Plačilo mora biti izvedeno najpozneje v sedmih dneh od datuma naročila, v nasprotnem primeru se naročilo zaključi kot neuspešno. Ob prejemu plačila vas bo sistem avtomatsko obvestil in naročilo gre takoj v obdelavo.

Pri plačilu po povzetju, vam Pošta Slovenije ob prevzemu blaga in plačilu položnice zaračuna UPN nalog v višini 1,05€ +DDV. 

Vračila blaga

Glede vračila blaga našim strankam zagotavljamo garancijo zadovoljstva, kar pomeni, da lahko naročnik v roku 15 dni od dostave naročeno blago vrne nepoškodovano, neuporabljeno (v nespremenjeni količini) in zapakirano v originalni embalaži. Stroški pošiljanja (prejem in vračilo) so v tem primeru seveda v bremenu stranke, ki blago vrača.

Naročnik ne more uveljavljati garancije oziroma vrniti blaga v primerih:

 • če blago ni v originalno zapakirani embalaži oziroma je ta poškodovana ali odprta
 • če je prišlo do poškodbe samega izdelka
 • če je kontaktne leče, tekočine za nego kontaktnih leč ali kapljice za oči uporabljal v nasprotju z navodili proizvajalca (npr. nepravilna uporaba AO-SEPTA)
 • če blago ni bilo kupljeno v spletni trgovini www.nove-lece.si.
 • če je prišlo do spremembe dioptrije
 • če stranka želi menjavo ali vračilo toričnih, oziroma individualno naročenih leč, posebno izdelanih zanjo.

Rok dobave

Rok dobave je za vsak izdelek prikazan na osnovni strani artikla. Roki dobav se razlikujejo glede na proizvajalca ter tip izdelka (leče), ki jo naročite. Npr. torične leče imajo ponavadi daljši rok dobave.

Kadar ima naročeno blago različne dobavne roke, bo dostavljeno v roku, ki velja za izdelek z najdaljšim dobavnim rokom. Če je naprimer naročen artikel z rokom dobave 3 dni in artikel z rokom dobave 10 dni, bo blago dostavljeno najkasneje v roku 10 dni. Možen je tudi drugačen dogovor, vendar mora zensek posamezne pošiljke presegati 20€.

Dodatne informacije

 

Za dodatne informacije o samih izdelkih, reklamacije ali drugo pomoč glede naših storitev in izdelkov smo vam na voljo na info@nove-lece.si ali na telefonskih številkah 040 238 677, 031 635 801 ali 01 722 88 90.