Znamke

Grelna preveza za oči Eye Doctor®

Grelna preveza Eye Doctor® je visoko kakovostna grelna preveza namenjena gretju v predelu oči. Vsebuje naravna semena, ki različno dolgo zadržijo toploto in enakomerno grejejo. Toplota blagodejno vpliva na žleze na robovih vek in prinaša olajšanje pri vnetju, bolečini in napetosti oči in vek.
24,00 €
Z DDV Dostava v času 3 dni.
Količina

Opis

The Eye Doctor® – Vaš idealni partner za omilitev očesnih obolenj in razdraženosti oči

Solzni film deluje najbolje, ko tanka plast maščobe prekriva oko in s tem preprečuje prekomerno izhlapevanje solz. Ta oljna komponenta prihaja iz žlez v očesnih vekah, ki lahko prično delovati nepravilno, kar med drugim lahko povzoči tudi pojav blefaritisa. Sindrom suhega očesa pa se pojavi, ko postane ta oljna komponenta solz pregosta in se oko prične prekomerno solziti, ko poskuša nadomestiti izgubljeno vlago. Takrat postane pregrevanje vek eden izmed ključnih korakov za ponovno vzpostavitev zdravega solznega filma.

Trije koraki so potrebni za vzpostavitev zdravega solznega film:
– Zunanje pregrevanje vek – to omogoča Eye Doctor®. Ob upoštevanju navodil se bo pregost maščobni sloj zmehčal in postal znova tekoč in nudil zaščito očesu.
– Masaža vek – z redno masažo vek omogočate žlezam, da znova prično izločati zdravo olje.
– Čiščenje vek – tako zmanjšate kopičenje bakterij, ki so lahko vzrok za določene simptome.

Učinkovitost pregrevanja oči potrjujejo raziskave
Mori et al. so pokazali, da so pacienti, ki so dve tedna redno uporabljali vroč obkladek na vekah enkrat dnevno, za 5 minut, imeli manj simptomov Sindroma suhega očesa. Opazili so tudi, da se njihove solze niso več razgradile tako hitro. Nadalje so v obsežnem poročilu (Nichols. KK, 2011) opazili skoraj soglasno podporo med mednarodnimi strokovnjaki in zdravniki za takšen postopek. Bolnike je potrebno podučiti v uporabi toplih obkladkov, čiščenju nakopičenih ostankov Meibomovih žlez vzdolž veke in čiščenju trepalnic. Da se ohrani dolgoročni nadzor simptomov, se priporoča redna uporaba. Higiena vek je na splošno sprejeta kot učinkovita terapija ob nepravilnem delovanju Meibomovih žlez in anteriornem blefaritisu.
Reference: 1) Mori A, Shimazaki J, Shimmura S, Fujishima H, Oguchi Y, Tsubota K. Disposable eyelid-warming device for the treatment of Meibomian gland dysfunction. Jpn J Ophthalmol. 2003;47:578-586. 2) Nichols. K.K, 2011 doi: 1 0.1167/iovs. l0-6997glnvest. Ophth-almol. Vis. Sci.March 30, 2011 vol. 52 no. 42050-2064.

Podrobnosti