Znamke

Ilast Care, krema za nego in zaščito vek (30 ml)

Ilast Care je namenjen negi in zaščiti očesnih vek ter okolice očesa po operaciji ali dermatološkem posegu.
17,00 €
Z DDV Na zalogi.
Količina

Opis

Krema Ilast Care je namenjena negi in lajšanju težav, ki jih povzročajo različna obolenja vek: izsušenost in/ali razdraženost kože na vekah (alergija, blefaritis), občutljivost po operacijah na vekah. Ilast Care pomirja razdraženo in izsušeno kožo na vekah. Natrijev hialuronat prispeva k vzdrževanju vlažnosti, spodbuja zaščito in celjenje kože.

Poleg tega ima vitamin A zaščitno funkcijo pred svetlobo. Lipojska kislina deluje antioksidantno pri oksidativnem stresu. Ima patentirane osmoprotektivne lastnosti, kar pomeni, da varuje celice pred osmozo in s tem ohranja ravnovesje tekočine v celicah. Pri proizvodnji je uporabljena posebna tehnologija EpiFree, ki je ekskluziven in patentiran proizvodni postopek, pri katerem ne uporabljajo konzervansov in se zato vse naravne lastnosti učinkovin lahko ohranijo.

Ne vsebuje konzervansov, parabenov, dišav, alkohola in lanolina.

Kaj je tehnologija epifree?

Tehnologijo EpiFree je razvilo podjetje HORUS PHARMA laboratories. To je ekskluziven in patentiran proizvodni postopek, pri katerem proizvajalec tudi med proizvodnjo ne uporablja konzervansov, zato učinkovine ohranijo prav vse svoje naravne lastnosti. Odstranjevanje dodanih konzervansov med proizvodnim postopkom, kar je potrebno pri konzerviranem postopku proizvodnje, namreč zmanjšuje učinkovitost glavnih sestavin. Pri tehno­logiji EpiFree pa učinkovine temu niso izpostavljene. Očesne veke so posebno občutljiv in nezaščiten del telesa, zato je še posebej pomembno, da kožo okoli oči negujemo na primeren način. Zaradi napredka, ki ga je dosegla EpiFree tehnologija, je najnovejša generacija izdelkov ILAST posebej primerna za čiščenje in nego kože, ki je zelo občutljiva, alergična ali prizadeta zaradi različnih obolenj.

Medicinski pripomoček je usklajen z zahtevami direktive 93/ 42/ EEC.

Ilast Care

Vsebuje 0,5% natrijevega hialuronata, testiran pod nadzorom oftalmologov in dermatologov, hipoalergen. Ne vsebuje konzervansov in dišav.

Gel je namenjen negi vek ter primeren za čiščenje njihovega roba, ki je umazan ali podvržen luščenju povrhnjice. Omogoča mehanično odstranjevanje nečistoč ali hrast na vekah oziroma ob koreninah trepalnic.

Kombinacija hialuronske kisline in alantoina kožo vlaži in jo ščiti ter omogoča ustrezno celično regeneracijo.

Uporaba Ilast Care

Ob prvi uporabi večkrat pritisnite na pumpico, da jo aktivirate. Če med uporabo preneha delovati, tubo močno pretresite s pršilnim delom obrnjenim navzdol. Zjutraj in zvečer nanesite tanko plast kreme na kožo okoli oči s krožnimi gibi - rahlo vmasirajte.


Ilast Care je na voljo v 30 ml plastenki z brezzračno črpalko. Uporaben je 3 mesece po odprtju.

Sestava: voda, triglicerid kaprilne in kaprinske kisline, estri tribehenina in PEG-20, glicerol, trinatrijev citrat, ksantan gumi, natrijev hialuronat, taurin, alantoin, sončnično olje (Helianthus Annuus), retinil palmitat, citronska kislina, natrijeva sol D-alfa lipojske kisline.

Podrobnosti