Znamke

Ilast HydraClean, gel za nego in higieno vek (50 ml)

Ilast HydraClean, gel za nego in higieno vek (50 ml)
16,90 €
Z DDV Na zalogi.
Količina

Opis
Vsebuje 0,2% natrijevega hialuronata, testiran pod nadzorom oftalmologov, hipoalergen. Ne vsebuje konzervansov.

Nega za veke in okoliško kožo očesa po operaciji ali dermatološkem posegu. Kožo vlaži in rani omogoča, da se pravilno zaceli.

Kombinacija hialuronske kisline in alantoina kožo vlaži in jo ščiti ter omogoča ustrezno celično regeneracijo. Ekstrakt ognjiča kožo mehča, na žilice pa deluje protektivno in dekongestivno. Centella asiatica pospešuje celjenje. Vitamin A sodeluje pri celjenju kot rasni regulator epitelija.

Ilast HydraClean je sterilni čistilni gel namenjen za čiščenje vek, prizadetih zaradi razičnih obolenj. Uporablja se pri vseh oblikah vnetja robov vek: blefaritisu, seboroičnem dermatitisu, meibomitisu, ječmenu ipd... Ilast HydraClean pomaga mehansko odstraniti luske, seboroične used­line, izločke ter kraste z vek in izrastišča trepalnic. Poilisorbat 20 mehča izločke in ter pomaga pri odstranjevanju izločkov. Natrijev hialuronat in alantoin skupaj vzdržujeta ustrezno vlažno stanje, pomirjata in pospešujeta celjenje. Pri proizvodnji je uporabljena posebna tehnologija EpiFree, ki je ekskluziven in patentiran proizvodni postopek, pri katerem ne uporabljajo konzervansov in se zato vse naravne lastnosti učinkovin lahko ohranijo. Ne vsebuje konzervansov, parabenov, dišav, alkohola in lanolina.

Kaj je tehnologija epifree?

Tehnologijo EpiFree je razvilo podjetje HORUS PHARMA laboratories. To je ekskluziven in patentiran proizvodni postopek, pri katerem proizvajalec tudi med proizvodnjo ne uporablja konzervansov, zato učinkovine ohranijo prav vse svoje naravne lastnosti. Odstranjevanje dodanih konzervansov med proizvodnim postopkom, kar je potrebno pri konzerviranem postopku proizvodnje, namreč zmanjšuje učinkovitost glavnih sestavin. Pri tehno­logiji EpiFree pa učinkovine temu niso izpostavljene. Očesne veke so posebno občutljiv in nezaščiten del telesa, zato je še posebej pomembno, da kožo okoli oči negujemo na primeren način. Zaradi napredka, ki ga je dosegla EpiFree tehnologija, je najnovejša generacija izdelkov ILAST posebej primerna za čiščenje in nego kože, ki je zelo občutljiva, alergična ali prizadeta zaradi različnih obolenj.

Medicinski pripomoček je usklajen z zahtevami direktive 93/ 42/ EEC.

Uporaba:
Ob prvi uporabi večkrat pritisnite na pumpico, da jo aktivirate. Če med uporabo preneha delovati, tubo močno pretresite s pršilnim delom obrnjenim navzdol. Z gelom navlažite mehko sterilno gazo in jo položite na zaprto oko. S krožnimi gibi veko nežno pomasirajte. Z novo gazo ponovite postopek še na drugem očesu. Po uporabi izpiranje ni potrebno.


Ilast HydraClean  je na voljo v 50 ml plastenki z brezzračno črpalko. Uporaben je 3 mesece po odprtju in zadošča za približno 240 odmerkov.


Sestavine:
voda, glicerol, polisorbat 20, kopolimer natrijevega akriloildimetiltaurata in hidroksietilnega akrilata, natrijevega hialuronata, alantoin, natrijev hidroksid.

Podrobnosti